Начин на приготвяне
Обелените и нарязани на резени картофи изпържваме в сгорещена мазнина в тиган с метална дръжка, който може да се ползва и във фурната.
Изпържените картофки се отстраняват от тигана, заделят се в друг съд и се посоляват.
Премахваме по-голямата част от олиото от тигана и връщаме картофите обратно.
Правим отвори между тях и чукваме по едно яйце във всяка дупчица.
Посоляваме по малко всяко яйце и пъхваме тигана във фурната.
Печем за кратко на горен реотан, докато яйцата на очи се стегнат.
Сервираме ястието с рендосано сиренце и скълцан пресен лук.
Пържени картофки с яйца на очи и сирене е семпло и много вкусно ястие. Опитайте го още днес! Може към него да сервирате и любима лютеничка.