Начин на приготвяне
Сварете ориза, овкусете го с малко сол и пипер.
Запържете нарязаните на ленти чушки. Извадете ги от тигана и в същата мазнина запържете наситнените чесън и лук. Прибавете нарязаното чоризо и каймата, раздробете я хубаво и гответе до полуготовност.
Прибавете доматите и половин чаша вода. Овкусете с подправките и свалете от огъня.
Намазнете тава за печене и сипете ориза, подравнете го. Сипете върху него каймата, наредете лентите чушки.
Оформете гнезда и сипете по едно яйце в тях.
Включете фурната на 180 градуса и изпечете яйцата на очи около 20 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Яйцата на очи с чоризо и чушки са много вкусни.