Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай на три нива

Овчарски пай на три нива

Овчарски пай на три нива1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Цели три нива има този овчарски пай и нямаме търпение да ги опитаме всичките"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • риган
  • босилек
  • краве масло - 30 г
  • картофи - 500 г
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с нарязаните предварително на ситно лук и морков.

Добавете яйцето и подправките и я омесете добре.

Разстелете каймата във форма за пай и я запечете за около 15 минути.

Запържете нарязаните на ситно скилидки чесън и добавете към тях доматеното пюре с малко вода - овкусете го с подправките.

Изсипете готовия сос върху каймата.

Сварете картофите и ги намачкайте с масло и сол.

Разстелете ги отгоре като трети пласт на овчарския пай.

Настържете кашкавал и го сложете да се пече за още 20 минути.

Овчарският пай на три нива е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: