Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай с гъби и грах

Овчарски пай с гъби и грах

Овчарски пай с гъби и грах
Снимка: Натали Тихова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Започнем ли да се чудим какво да приготвим днес за вечеря, значи е време за един вкусен овчарски пай"

Необходими продукти

  • моркови - 100 грама
  • гъби - 250 грама
  • кайма - 500 грама
  • грах - 100 грама
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • кашкавал
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • ЗА ПЮРЕТО
  • картофи - 5 - 6 големи
  • прясно мляко - 100 - 200 мл
  • масло - 50 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете морковите и граха в подсолена вода за около 15-тина минути.

Запържете каймата докато стане на ситни трохички и добавете зеленчуците към нея.

Пържете още около 10 минути, след това добавете доматения сос и бялото вино. Оставете сместа да ври, докато се поизпари течността. Овкусете с подправките.

Междувременно направете картофеното пюре от посочените продукти.

В подходяща тава започнете да редувате пюре и кайма до изчерпване на продуктите. Завършете отгоре с пюре. Поръсете овчарския пай в настърган кашкавал.

Включете фурната на 180-200 градуса. Печете соления пай до готовност - 15-20 минути.

Овчарският пай с гъби и грах е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: