Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив овчарски тутманик

Мързелив овчарски тутманик

Мързелив овчарски тутманик
Снимка: Стефани Николова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Обещаваме да бъде много вкусен този бърз овчарски тутманик"

Необходими продукти

  • брашно - 500 грама
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 4 (от които 1 жълтък е за намазване)
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете 3 яйца в купа и ги разбийте. Угасете содата в киселото мляко, добавете към яйцата.

В друга купа пресейте брашното и направете кладенче в средата. Вътре сипете яйчената смес, а след това натрошете сиренето.

Намазнете си подходяща тава и сипете в нея тестото, премесете и го намажете с олио.

Намажете отгоре с разбития жълтък от четвъртото яйце.

Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна. След около 20-тина минути е готов.

Мързеливият овчарски тутманик е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: