Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив тутманик с царевично брашно

Мързелив тутманик с царевично брашно

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тутманикът винаги ще си остане най-вкусната закуска, затова честичко си я правим и вкъщи"

Необходими продукти

  • сирене - 150 г натрошено
  • царевично брашно - 400 грама
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 50 мл /или разтопено масло/
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата. Добавете към тях солта, олиото и киселото мляко. На части пресейте брашното с бакпулвера към течната смес.

Трябва да получите хомогенна смес. Накрая добавете натрошеното сирене.

Изсипете сместа за тутманика върху добре намазнена тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Мързеливият тутманик с царевично брашно е страхотна закуска, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
При така дадените продукти сместта е много суха и не може да се разбърка до гладка смес, така че продуктите да са равномерно рзпределени.
Аз прибавих вода и сместта се превръща просто в качамак и не виждам нищо общо с питка или тутманик.
23.03.2022 05:54