Начин на приготвяне
Пресейте бялото брашното в купа.
Добавете към него царевичното брашното, смесете ги и направете кладенче в средата. В него сипете киселото мляко с бакпулвера и солта, яйцата, олиото и накрая прясното мляко.
Разбъркайте с помощта на шпатула до получаването на гладка хомогенна смес.
Нарежете праза на колеца. Отделно измийте спанака и киселеца и ги разрежете само по веднъж в средата. Добавете зеленчуците към тестото. Натрошете и сиренето, разбъркайте добре.
Намазнете тава и я сложете във включената на 180 градуса фурна. Когато тавата се загрее добре я извадете в нея сипете сместа.
Печете тутманика до готовност - около 40 минути. В средата на печенето го извадете и поръсете с ленено семе и настърган кашкавал.
Мързеливият тутманик с праз, спанак и киселец е готов.