Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и грах

Омлет с гъби и грах

Омлет с гъби и грах
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Омлетът винаги ще ви спаси в моментите, в които единственото нещо, което имате в хладилника е яйца. Гъбите и грахта, разбира се, ще го направят още по-вкусен"

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава, кромид
  • олио - 4 с.л.
  • За плънката
  • гъби - 450 г
  • грах - 40 г замразен
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • кисело мляко - ½ ч.ч. цедено
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със солта на сняг, прибавете разбърканите жълтъци и ситно нарязаните лук и магданоз и изпържете един голям омлет или няколко малки при умерена температура.

Задушете нарязаните гъби и лук в сгорещеното олио, добавете предварително сварения в подсолена вода грах и млякото и подправете със солта и черния пипер.

Разпределете плънката върху омлетите, сгънете ги на две и ги поръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: