Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Яйца по панагюрски по класическа рецепта

Яйца по панагюрски по класическа рецепта

Яйца по панагюрски по класическа рецепта
Снимка: Костадинка Христова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Всеки ден можем да си похапваме от тези вкусни яйчица"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • кисело мляко
  • копър - сух
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк голям тиган налейте вода и кипнете на огъня.

Посолете и чукнете яйцата - едно по едно. След 5 минути обърнете внимателно пошираните яйца с помощта на решетъчна лъжица.

Извадете яйцата и ги сложете в подходяща голяма чиния.

В купа спете две кофички кисело мляко, но от по-гъстото. Добавете чесъна на прах, копъра и солта.

Разбъркайте и полейте яйцата с млечния сос.

В малък тиган загрейте 2-3 лъжици олио и след 20-тина секунди добавете лъжичка червен пипер. Разбъркайте и залейте яйцата със соса.

Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Яйцата по панагюрски по класическа рецепта са много вкусни.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Класическа рецепта с чесън на прах!!!???
23.11.2023 12:26
3