Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Пикантни оризови кюфтета с лапад

Пикантни оризови кюфтета с лапад

Пикантни оризови кюфтета с лапад
Снимка: Величка Калева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Кой се нуждае от месни кюфтенца, когато на масата има от тези оризови със зеленини?"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • лапад - 2 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 к.ч.
  • лют червен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре ориза. Сложете го да се вари в съотношение 1:4 с вода. Сложете малко сол. Щом е готов, оставете да се охлади. Ако е останала вода, трябва да се излее.

Сварете и намачкайте картофите като за пюре. Попарете лапада в гореща вода и нарежете на дребно, лука също накълцайте.

Запържете в мазнина лапада и лука, посолени. Щом се охладят, се сместват с картофите, ориза, подправките и магданоз.

Безмесните кюфтета се оформят и се овалват в брашното.

Може да направите по-плоски оризови кюфтенца, защото стават по-хрупкави.

Наредете ги в тава с хартия за печене, намазнете и печете на 230 градуса.

Сервирайте кюфтетата на фурна с туршия или друга постна гарнитура.

Насладете се на пикантните оризови кюфтета с лапад.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: