Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Безглутенови оризови бухти

Безглутенови оризови бухти

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7512k
Безглутенови оризови бухти
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Поръсете безглутеновите оризови бухтички с пудра захар и хапвайте още топли, топли"

Необходими продукти

  • оризово брашно - 150 - 200 грама
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 150 грама
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • слънчогледово олио - 150 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко затоплете киселото мляко. Добавете содата и изчакайте като шупне, след което прехвърлете в купа.

Към шупналото кисело мляко добавете двата вида захар и разбитото яйце, поръсете с щипка сол. Добавяйте постепенно от оризовото брашно - трябва да получите гъста кашица.

Пригответе си дълбок тиган и загрейте в него около 150 мл олио.

Гребвайте от тестото с помощта на чаена лъжичка и пускайте в сгорещеното олио.

Бухтичките сами се обръщат, така че ги наблюдавайте и когато получат приятен загар, може да ги изваждате.

Слагайте готовите бухтички върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Поръсете с пудра захар и поднесете топлите бухтички.

Безглутеновите оризови бухти са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: