Начин на приготвяне
Леко затоплете киселото мляко. Добавете содата и изчакайте като шупне, след което прехвърлете в купа.
Към шупналото кисело мляко добавете двата вида захар и разбитото яйце, поръсете с щипка сол. Добавяйте постепенно от оризовото брашно - трябва да получите гъста кашица.
Пригответе си дълбок тиган и загрейте в него около 150 мл олио.
Гребвайте от тестото с помощта на чаена лъжичка и пускайте в сгорещеното олио.
Бухтичките сами се обръщат, така че ги наблюдавайте и когато получат приятен загар, може да ги изваждате.
Слагайте готовите бухтички върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Поръсете с пудра захар и поднесете топлите бухтички.
Безглутеновите оризови бухти са много вкусни.