Ябълкови бухти

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • ябълки - 600 г
  • сухари - ½ ч.ч. натрошени
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 40 г
  • захар - 2 с.л.
  • лимонова кора - 1 бр.
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон
  • коняк - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, почистват и се режат на парчета. Жълтъците, захарта, маслото, сухарът и ябълките се объркват добре.

Отделно се разбиват отделените белтъци и се прибавят към сместа. От сместа се загребва с лъжица и се пържи в маслена баня до златисто.

Приготвяме заливка от бялото вино, две яйца, сока от един лимон, захар – 1 ч.л. и коняк – 1 ч.л. всичко се загрява на огън и се сваля точно преди да заври.

Тази смес се използва за топинг на бухтите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: