Начин на приготвяне
Бързи, лесни за приготвяне и много вкусни пирожки с ябълка.
В голяма купа се разбива яйцето със щипка сол и захарта.
Добавете прясно мляко, канела, джинджифил на прах и обелена и настъргана на едро ренде ябълка.
С лъжица сипвате посочените видове брашно и разбърквате до гъста смес, като тесто, без да месите.
Оставете 5 минути, докато сложите дълбокия тиган за пържене на котлона и загреете олио.
Гребва се пълна супена лъжица от тестото и оформяте като пирожка и овалвате в чиния с галета.
Пържим домашните пирожки на умерен котлон до златисто.
Извадете върху салфетка тестените закуски да попие мазнината. Аз пускам в олиото 2-3 зърна сух бял боб и поема по-малко мазнина този хитрина научих от нета.
Сервираме с чаша айрян, чудесни за закуска!
Ако обичате сладки пирожки - просто сложете 1 с.л. захар, но на мен си ми харесват и така! Да ви е сладко!
Рецептата за ябълкови пирожки е моя импровизация и успех!