Ябълкови тиганици

Ябълкови тиганици
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Поднесете ябълкови тиганици с любимо домашно сладко, пудра захар или с каквото си пожелаете - те са героят в чинията"

Необходими продукти

  • брашно  - 1 ч.ч.
  • захар  - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат  - 1 ч.л.
  • сол  - 1/2 ч.л.
  • яйца  - 2 бр.
  • кисело мляко  - 1 кофичка от 400 г
  • ябълки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете ябълката. Настържете я с ренде.

Загъсете содата в киселото мляко.

Сложете в купа всички продукти. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и капнете малко олио. Сложете един черпак от сместа. Изпечете тиганиците от двете страни до готовност.

Подредете в чиния и поръсете с пудра захар преди да сервирате.

Ябълковите тиганици са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: