Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиганици»Бургаски тиганици с кисело зеле и сос

Бургаски тиганици с кисело зеле и сос

Бургаски тиганици с кисело зеле и сос
Снимка: Borislava Dimitrova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 2 средно големи
  • кисело зеле - 250 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • ябълки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • За соса
  • сметана - 150 г или кисело мляко
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете картофите и ябълката, смесете ги с нарязаните лук и изцедено кисело зеле, добавете яйцата, брашното, посолете, ако е необходимо, и разбъркайте.

Оставете тестото да постои около 30 минути, след което оформете 8 средно големи тиганици и ги изпържете в загрята мазнина.

Поднесете тиганиците с разбитата със стрития чесън и черния пипер сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: