Ябълкови Пирожки

Ябълкови Пирожки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Какво ще кажете за една пълна чиния с ябълкови пирожки?"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 голяма щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. равна на прах
  • джинджифил - 1 ч.л. равна на прах
  • ябълки - 1 бр. червена
  • пълнозърнесто брашно - 6 с л с връх
  • оризово брашно - 2 или 3 с.л.
  • кокосово брашно - 1 с.л.
  • галета - за овалване 60 г
  • олио - за пръжене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи, лесни за приготвяне и много вкусни пирожки с ябълка.

В голяма купа се разбива яйцето със щипка сол и захарта.

Добавете прясно мляко, канела, джинджифил на прах и обелена и настъргана на едро ренде ябълка.

С лъжица сипвате посочените видове брашно и разбърквате до гъста смес, като тесто, без да месите.

Оставете 5 минути, докато сложите дълбокия тиган за пържене на котлона и загреете олио.

Гребва се пълна супена лъжица от тестото и оформяте като пирожка и овалвате в чиния с галета.

Пържим домашните пирожки на умерен котлон до златисто.

Извадете върху салфетка тестените закуски да попие мазнината. Аз пускам в олиото 2-3 зърна сух бял боб и поема по-малко мазнина този хитрина научих от нета.

Сервираме с чаша айрян, чудесни за закуска!

Ако обичате сладки пирожки - просто сложете 1 с.л. захар, но на мен си ми харесват и така! Да ви е сладко!

Рецептата за ябълкови пирожки е моя импровизация и успех!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: