Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълкови мъфини с канела

Ябълкови мъфини с канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k519
Ябълкови мъфини с канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако и на вас ви се хапват мъфини, задължително опитайте тези с ябълки и канела"

Необходими Продукти

  • ябълки - около 200 г
  • стафиди - 2 с.л.
  • брашно от спелта - 170 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • краве масло - 100 г меко
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 шушулка
  • яйца - 2 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • канела - 2 щипки
  • сол - щипка
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната ви трябва да е затоплена на 160 градуса. Пригответе си огнеупорни купички 200 мл.

Ябълките нарежете на дребно или настържете. Смесете с кафявата захар, стафидите, рома и лимоновия сок.

Маслото разбийте с пудрата захар, ванилия и сол. Добавете едно след друго яйцата. Сипете малко по малко брашното с бакпулвера и разбъркайте сместа за ябълковите мъфини.

Сипете сместа с ябълките и разбийте още малко.

Сипете в купичките или формите и печете вкусните кексчета за 20 минути.

Ябълковите мъфини с канела са страхотни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: