Оризови кюфтета Аранчини

Оризови кюфтета Аранчини
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Страхотни безмесни кюфтенца от италианската кухна!"

Необходими продукти

  • ориз - 250 г
  • вода - 3 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • магданоз - 2 ч.л. сух
  • кимион - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • пармезан - 30 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 100 г
  • брашно - 100 г
  • сирене - 100 г краве
  • олио - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява във вряща ни подсолена вода, в която има сол и черен пипер.

След като се свари, се оставя напълно да изстине и докато поеме цялата течност.

Зеленият лук се нарязва на ситно, а морковът се обелва и се настъргва. В купа се смесват оризът, подправките, зеленият лук, натрошеното сирене и моркова.

Добавя се и пармезанът и се омесва кайма.

Кашкавалът се нарязва на дребни парчета.

Оформят се еднакви кюфтета, като всяко кюфте се разстила в дланта и се поставя по 1 парченце кашкавал. Оформя се на топка, като се внимава да не се разрони. Подреждат се в поднос.

В купичка се чукват яйцата. В други купички се поставят брашното и галетата. Кюфтетата се овалват, първо, в брашно, после в яйце и после в галета.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, която е предварително намазана с олио.

Оризовите кюфтета се пекат в загрята на 200 °C фурна до приятен златист загар.

Да ви е сладко с моите оризови кюфтета Аранчини!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: