Начин на приготвяне
Оризът се сварява във вряща ни подсолена вода, в която има сол и черен пипер.
След като се свари, се оставя напълно да изстине и докато поеме цялата течност.
Зеленият лук се нарязва на ситно, а морковът се обелва и се настъргва. В купа се смесват оризът, подправките, зеленият лук, натрошеното сирене и моркова.
Добавя се и пармезанът и се омесва кайма.
Кашкавалът се нарязва на дребни парчета.
Оформят се еднакви кюфтета, като всяко кюфте се разстила в дланта и се поставя по 1 парченце кашкавал. Оформя се на топка, като се внимава да не се разрони. Подреждат се в поднос.
В купичка се чукват яйцата. В други купички се поставят брашното и галетата. Кюфтетата се овалват, първо, в брашно, после в яйце и после в галета.
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, която е предварително намазана с олио.
Оризовите кюфтета се пекат в загрята на 200 °C фурна до приятен златист загар.
Да ви е сладко с моите оризови кюфтета Аранчини!