Edin.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Италиански оризови кюфтета с кашкавал

Италиански оризови кюфтета с кашкавал

Италиански оризови кюфтета с кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Оризови кюфтенца с кашкавал - поднесете с гарнитура по желание"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • босилек
  • яйца - 2 броя
  • моцарела - 50 грама
  • кашкавал - 50 грама
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете леко.

Към сварения ориз добавете едно яйце и настъргания кашкавал. Разбъркайте и овкусете сместа с черен пипер, босилек и сол.

Отделно нарежете на кубчета моцарелата. Гребвайте по едно лъжица от оризовата смес и в средата поставяйте по една моцарелка. Оваляйте до оформяне на оризови кюфтенца.

Разбийте другото яйце в купа. Брашното сипете в чиния.

Потапяйте оризовите кюфтета първо в яйцето, след тов в брашното.

Изпържете ги в загрято олио до хубав златист цвят.

Поднесете ги със сос по избор.

Италианските оризови кюфтета с кашкавал са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: