Начин на приготвяне
Измитите картофи се сваряват до омекване, обелват се и се намачкват в дълбока купа.
Лукът, шунката и топеното сирене се нарязват на дребно, след което се прибавят към картофите в купата.
Към картофената смес чукнете още яйцата. Поръсете със сол и чубрица. Разбъркайте и от сместа оформете средни картофени кюфтета.
Подредете всички кюфтета върху хартия за печене в тава. Поръсете ги със зехтин.
Изпечете картофените кюфтета във фурната, загрята на 200 градуса. Печете до приятен златист цвят.
Към края на печенето посипете картофените кюфтета с рендосан кашкавал и допечете до апетитна кашкавалена коричка.
Печените картофени кюфтета с кашкавал и шунка са уникално вкусни. Може да допълните вкуса им, като ги поднесете с бърз чеснов сос.