Edin.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Класически пържени картофени кюфтета

Класически пържени картофени кюфтета

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Класически пържени картофени кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дори най-големите почитатели на месните продукти обожават картофените кюфтенца и доста често ги предпочитат пред тези с месо"

Необходими продукти

  • картофи - 1 килограм (сварени)
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 3 с.л.
  • бекон - 200 грама
  • яйца - 4
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте с вилица сварените картофи. Настържете на ренде сиренето, кашкавала и лука. Наситнете магданоза, а бекона нарежете на кубчета.

В подходящ дълбок съд смесете всички съставки заедно с жълтъците от 4-те яйца. Посолете и овксуете с черен пипер.

Разбъркайте, за да се обедини сместа. Оформете картофени кюфтенца.

Разбийте белтъците и овалвайте всяко кюфтенце първо в галета, после в белтъците.

Изпържете в силно загрято олио до готовност. Наредете готовите кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Класическите пържени картофени кюфтета са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: