Пържени кюфтета от карфиол

Пържени кюфтета от карфиол
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Пържените карфиолени кюфтенца поднесете със сос по избор"

Необходими продукти

  • карфиол - 800 г
  • картофи - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 40 г
  • сухар - 40 г
  • олио - 80 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола на парчета в подсолена вода до омекване, отцедете го и го нарежете на ситно.

Отделно сварете картофите, обелете ги, след като изстинат, и ги настържете на едро ренде.

Смесете карфиола и картофите, добавете счукания сухар, едното яйце, ситно нарязания магданоз и сол.

Размесете хубаво всичко и оформете елипсовидни зеленчукови кюфтета.

Оваляйте ги в брашно, панирайте ги с другото яйце и ги изпържете в сгорещеното олио.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: