Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каша»Зелена гъбена каша

Зелена гъбена каша

Monika IvanovaMonika Ivanova
Новак
712k
Зелена гъбена каша
Снимка: Monika Ivanova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Свежа и много любима гъбена кашичка. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 стрък
  • гъби - 500 г
  • куркума
  • олио - 40 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • брашно - 3 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази гъбена каша е готова за нула време и е добра идея, когато нямате време за готвене.

Измийте и нарежете гъбите. Запържете ги за 2-3 минутки в 4 с.л. олио или масло. Към тях се добавят 2 с.л. вода и наситнените праз и зелен лук. Когато омекне, добавете брашното.

Разбъркайте до запържване. Сипете 1 ч.ч. вода, овкусете с подправките и оставете ароматната каша да се вари до сгъстяване.

Зелената гъбена каша е много вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: