Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Лесна гъбена яхния

Лесна гъбена яхния
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
22/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Какво ще кажете днес да замените месото с гъби в любимата ви лесна за приготвяне яхния?"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • чубрица
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна гъбена яхния, която върви много с картофен хляб. Ето как се приготвя:

Измиваме гъбите хубаво и ги нарязваме на филийки.

Почистваме чушката и лука и нарязваме на ситно, а морков настъргваме на ренде.

В съд си изсипваме олиото, загряваме го и в него запържваме лука за около две минутки.

След това добавяме моркова, чушката и гъбите.

Всичко това пържим, докато омекнат продуктите, за около седем минутки.

След това слагаме към тях доматеното пюре и двата вида червен пипе и разбъркваме и заливаме с вода.

Поръсваме със сол на вкус, черен пипер и чубрица.

Оставяме си яхнийката на тих огън да къкри, като разбъркваме, докато омекнат гъбките.

За да се сгъсти яхнията с гъби, разтваряме си брашното с малко вода и го добавяме в тенджерата.

Оставяме да заври и след около три минутки премахваме от котлона.

Преди да си сервираме, поръсваме с малко ситно нарязан магданоз гъбената гозба.

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: