Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Гъбена яхния без месо

Гъбена яхния без месо

Гъбена яхния без месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна гъбена яхнийка"

Необходими продукти

  • гъби - 300 грама
  • домати - 100 грама
  • олио - 25 мл
  • моркови - 1 брой
  • масло - 25 грама
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 25 мл
  • брашно - 8 грама
  • магданоз - за поръсване (или копър)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете маслото. Сипете малко вода, кипнете и свалете от огъня.

Загрейте олиото в тенджера и запържете до златисто почистените гъби. Прибавете нарязаните моркови и лук, гответе няколко минути.

Сипете половината от наситнените домати, посолете и налейте червеното вино.

Сипете брашнената смес в яхнията и разбъркайте. Добавете и останалите домати, гответе на умерен огън до омекването на зеленчуците.

Поръсете гъбената яхния с пресен магданоз и сервирайте топла.

Гъбената яхния без месо е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: