Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Гъбена яхния с моркови

Гъбена яхния с моркови

Гъбена яхния с моркови
Снимка: Илияна Димова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 щипка
  • печурки - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • къри - на вкус
  • сол
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - пресен
  • гарнитура - картофено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Накълцайте лука на дребно. Нарежете и обелете моркова. Запържете в олио гъбите, лука и моркова.

Поръсете сол, къри и черен пипер. Задушете, разбъркайте. Щом започнат да се запържват, добавете 2 ч.л. червен пипер и 2 с.л. брашно.

Разбъркайте и сложете 1 л топла вода. Овкусете с магданоз гъбената яхния. Варете без капак.

Щом се сгъсти, добавете доматеното пюре, разредено с вода. Варете още 2 мин. чудната яхния.

Поднесете гъбената яхния с моркови с картофено пюре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: