Edin.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Солена риба яхния с моркови

Солена риба яхния с моркови

MarianeMariane
Новак
6944
Солена риба яхния с моркови
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Определено събуди любопитството тази риба яхния"

Необходими продукти

  • моруна - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да приготвите тази яхния не само с моруна, но и с други видове соленоводни риби.

Моруната се накисва в студена вода за едно денонощия, за да се обезсоли, след това вече може да се готви.

Олиото се загрява и в него се запържва лукът, нарязан на ситно. Прибавят се настърганите моркови, запържват се и се налива малко гореща вода, в която е размита салцата.

Оставяме соса да поври около 15-20 минути на тих огън, след което прибавяме нарязаната на парчета моруна и брашното, размито с малко вода.

Варим яхнията, докато изври излишната вода и сосът остане само на мазнина. Може да се поднесе както топла, така и студена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: