Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от сьомга, печено на фурна

Филе от сьомга, печено на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
4991017k
Филе от сьомга, печено на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вкусно и полезно филе от сьомга, което се приготвя много лесно."

Необходими продукти

  • сьомга - 400 г филе или котлет
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • естрагон - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо натрийте сьомгата с подправките - черен пипер, сол, горчица, копър и естрагон. Покрийте и приберете в хладилник за поне 2 часа, за да се овкуси.

Включете фурната на 200 градуса.

Намазнете дъното на тава за печене с 2 лъжици зехтин. Наредете вътре рибата и я полейте с останалия зехтин.

Изпечете до готовност - около 25 минути. Времето за печене зависи от дебелината на рибата.

Поднесете с резени лимон и салата по избор.

Филето от сьомга, печено на фурна е много вкусно.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: