Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от сьомга с гарнитура

Филе от сьомга с гарнитура

Филе от сьомга с гарнитура
Снимка: Сергей Анчев
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бърза идея от сьомга с много лесна салата - страхотна идея за заети домакини."

Необходими продукти

  • сьомга - 800 г филе
  • маслини - 20 бр.
  • лук - 3 гл. каба
  • магданоз - 1 вр. пресен
  • лимони - 2 бр.
  • сушени зеленчуци - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от сьомга трябва да е без кости.

От него се правят 4 порции, които се поръсват със сол, сушени зеленчуци и сока на 1 лимон.

Парчетата сьомга печем на добре загрята скара. Печем рибата за кратко (30 сек.) от всяка страна.

Правим гарнитура. За целта се нарязват главите лук на лунички, посоляваме ги и малко го намачкваме. Овкусяваме лучената салата със зехтин, магданоз, маслини, сок от лимон.

Сервираме филе от сьомга с гарнитура и с чаша бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: