Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на кубчета патладжана. Посолете го и го оставете да отцеди от горчивия сок. След 30-тина минути го измийте със студена вода и го подсушете хубаво.
Нарежете картофите на едри кубчета, моркова на кръгчета, лука на тънко, тиквичката на малки кубчета, чушките и белените домати на кубчета. Наситнете чесъна.
Загрейте олиото в дълбок тиган. Запържете лука с картофите и морковите за 10-тина минути.
Добавете патладжана, чесъна, тиквичката и чушките. След 5 минути прибавете и граха със зеления фасул, овкусете с подправките. Разбъркайте хубаво и след още 5 минути добавете доматите.
Сипете 150 мл вода и прехвърлете зеленчуковото ястие в гювеча. Похлупете и сложете в студена фурна.
Включете на 250 градуса и гответе 20-тина минути. Намалете на 200 градуса и печете още 25 или до готовност.
Накрая махнете капака и оставете гювеча да се запече.
Пикантният гювеч с микс от зеленчуци е много вкусен.
Опитай и другите ни запеканки с патладжан или нашия любим славянски гювеч.