Мини кюфтенца бюрек

Мини кюфтенца бюрек
Снимка: Даниела Русева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • чушки - 8 бр.
  • кашкавал - 120 г
  • магданоз - 4 стръка
  • сирене - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 2 щипки
  • за овалване
  • галета
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките измийте, почистете и изпечете. Когато са готови, обелете ги и нарежете на парченца.

Сипете в тиган 2 с.л. олио, чукнете три от яйцата и разбъркайте - нещо като бъркани яйца.

Котлона изключете и сипете натрошено сиренето при яйцата. Добавете ги към наситнените чушки. Посипете с магданоз, чесън и черен пипер. Добавете кашкавала, предварително настърган, объркайте.

Сипете олио в тенджерка и сложете на котлона. Разбийте в купа другите 2 яйцата. Оформете с влажни ръце малки кюфтенца от сместа с чушките. Топченцата оваляйте в брашно, в яйца и в галета.

Пържете бюрека от всички страни до готовност.

Мини кюфтенцата бюрек сервирайте още топли.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: