Начин на приготвяне
В купа си смесваме трите яйца, киселото мляко и содата, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме.
В друга купа си разбиваме останалите 3 яйца и прясното мляко.
Разтопяваме си маслото. Намазняваме тавата и започваме да подреждаме бюрека.
Започваме с поставянето на 2 бр. кори, намазваме с масло и слагаме час от плънката по-цялата кора.
След това отново две кори и така редуваме, докато завършим с кори.
Нарязваме готовия бюрек на парчета и заливаме със сместа от яйца и прясно мляко.
Разклащаме тавата, за да се разнесе навсякъде.
Поръсваме приготвения бюрек със сусам.
Печем бюрека в предварително загрята фурна до готовност.
Поднасяме нашия класически турски бюрек топъл.