Начин на приготвяне
В купа натрошете сиренето, добавете кисело мляко с разбита в него сода да шупне.
Прибавете половината олио и разбъркайте на гъста смес.
В намаслена правоъгълна тава сложете една кора, поръсете с малко олио, отгоре втора кора и разпределете по цялата кора от плънката.
Следва нова кора, която леко се набира, за да може да се побере в тавата, отново олио, кора и плънка.
Така нареждаме всички кори, докато свършат продуктите.
Нарязва се на квадрати, полива се с разтопено масло по разрезите и приготвяме заливката.
С вилица разбивате яйцата, добавяте прясно мляко и заливате балканската баница.
Разклатете тавата, да попадне заливка и под корите.
Поръсете сусам, печете в загрята фурна 170°C с до златисто - при мен за 35-40 минути.
Извадете тавата, сервирайте топла, но и студена е чудесна бюрек баницата.
Добър апетит!