Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйца, киселото мляко, прясното мляко и бакпулвера.
Отмерваме осем супени лъжици олио към сместа. Разбъркваме до еднородна смес.
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме с лъжица олио и малко вода до пълно омекване.
Оставяме на страна да изстине.
Натрошаваме сиренето и прибавяме към изстиналия праз.
Разбъркваме всички съставки на плънката. Намазваме една кора за баница с разтопено краве масло, прегъваме на две по дължина.
Поставяме от плънката, праз и сирене в единият тесен край, а по дължината - от яйчената смес.
Навиваме на руло от плънката с праза към яйчената смес.
Подреждаме банички рулца в тавата на фурната.
С останалата яйчена смес намазваме отгоре домашните банички с праз и поръсваме с мак.
Печем турска баница с праз в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 мин.