Начин на приготвяне
Празът се почиства, измива и нарязва на дребно. В тиган се поставят 4 с.л. олио и добавя праза, посолява се и се добавят малко вода като го посолих.
След като започна да омеква се добавят червеният и черният пипер. Готви се до омекване на праза и оставяне без течност.
Ако е нужно, добавете още малко олио. Готовата плънка се оставя настрана да се охлади. Тавата се намазнява с олио на дъното и стените. Взима се една кора и се поставя от плънката в тясната страна и се навива на руло.
Нареждат се получените банички пурички в тавата. Разрязват се на две през средата. Постната баница се залива с останалото олио и газирана вода. По желание постната баница с мак се поръсва с мак. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или до хубав загар.
Вижте още идеи за вкусна баница с праз.