Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го смесете със спанака, 1 с.л. масло и половин чаша вода.
Задушете ги в дълбок тиган и ги овкусете със сол и черен пипер.
Щом течността се изпари, махнете тигана от котлона.
Настържете сварените картофи и ги добавете към другите продукти заедно с галетата.
Разбийте яйцето със солта и добавете от него 2 с.л. към картофите и спанака.
Оформете от него малки топчета и ги оваляйте първо в брашното, а след това и в останалото яйце.
Пържете парти кюфтенцата до готовност и ги извадете върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
Поднесете ги с резени шунка, кашкавал и магданоз.
Парти хапките с мини спаначени кюфтенца са много вкусни.