edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Каша»Гъста каша от коприва

Гъста каша от коприва

Гъста каша от коприва
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
11/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне17 мин.
Готвене45 мин.
Общо62 мин.
Порции4
"Заложете днес на нещо сезонно и много вкусно - гъста копривена кашичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вряла вода попарете копривата за около две минути. След като е готова, махнете стъблата и нарежете на дребно връхчетата.

Запържете чесъна и лука, предварително наситнени. Сипете към тях копривата и задушете за 2-3 мин.

Добавете черния пипер, червения пипер, брашното и доматеното пюре. Разбъркайте. От количеството на брашното зависи колко гъста искате да стане копривената каша.

Сипете млякото и разбийте с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Когато кашата стане по-кремообразна, сипете на части при водата без да спирате да бъркате.

Овкусете с черен пипер и сол, варете още 25 мин. Разбърквайте периодично. Докато гъстата каша от коприва се готви, се заемете с ориза.

Разтопете маслото с лъжица сол във вода според ориза, който ползвате. Щом заври водата, добавете измития ориз и варете около 20 мин. Щом поеме течността, оставете за още 10 мин.

Поднесете копривената каша с топка ориз и поръсен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: