Магданозена супа

Магданозена супа
Снимка: станимира караджова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Направете тази магданозена супа още по-засищаща с шепа домашно приготвени крутони"

Необходими продукти

  • магданоз - 300 г
  • картофи - 300 г
  • пилешки бульон - 750 мл
  • готварска сметана - 250 мл
  • сол - на вкус
  • цедено кисело мляко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте магданоза и отстранете дебелите дръжки.

Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета. Сварете ги за 15 мин в пилешкия бульон.

След това добавете магданоза. Зеленчуковата супа ври 20 мин на тих огън.

След като се свали от котлона се пасира.Накрая се прибавя сметаната и се разбърква добре.

Магданозената кремсупа се поднася гореща, гарнирано с една супена лъжица гъсто кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: