Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен ориз с тиквички и гъби по манастирски

Постен ориз с тиквички и гъби по манастирски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добавете гъби и тиквички във вашия постен ориз за един още по-страхотен вкус"

Необходими продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 голяма червена или зелена
  • маслина - 10 черни
  • моркови - 1
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • тиквички - 1 малка
  • гъби - 150 грама пресни
  • сол
  • олио
  • магданоз - стръкчета накълцан
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го отцедете. След това го залейте с вряла вода в съотношение 1:2 и го сварете до абсорбиране на течността.

В по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно - наситнения лук, нарязаните на кубченца моркови и чушки, накрая прибавете нарязаните на филийки гъби.

Щом зеленчуците омекнат, добавете маслините, нарязаната тиквичка. Овкусете със сол и пипер на вкус. Прибавете доматеното пюре, а щом омекнат зеленчуците сипете сварения ориз.

Овкусете с подправките и свалете от котлона, щом оризът е напълно готов. Добавете прясно нарязан магданоз към вкусния ориз на тиган.

Постният ориз с тиквички и гъби по манастирски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: