edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Класическа топла пача

Класическа топла пача

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
20
1
3k
Класическа топла пача
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2ВИДЕО
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Ако отдавна не сте хапвали една топла класическа пача, време е, не мислите ли?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пачата е една от емблематичните супи, характерни за българския народ, любима на по-голямата част от мъжете. Ето как да си приготвите класическия вариант.

Крачетата и свинските уши се почистват, измиват и изкисват добре. Свинските гърди също се накисват в студена вода.

Месото се вари на слаб огън. Когато водата заври и кипне, степента се намалява. Овкусява се със сол и черен пипер. Когато месото е сварено, се почиства от костите и се нарязва на малки парчета.

Прецежда се литър бульон. В него се добавят нарязани на ситно морков и лук, вече обезкостеното и нарязано месо, люта чушка и щипка-две червен пипер.

Сипва се и прясното мляко, като 50 мл се заделят настрани. Оставя се свинската супа за къкри на слаб огън.

Взима се дървени хаванче. В него се стрива чесънът заедно с щипка сол. Добавя се оцет и се разбърква, за да се смесят хубаво съставките.

Преди да бъде свалена от котлона, пачата се сгъстява с разтворена в прясното мляко лъжица брашно.

Класическата топла пача се поднася, поръсена с лют червен пипер и допълнена от сосиера с чесновия оцет.

Бележки:

В оригиналната рецепта за пача присъства свински опашки и част от глава. Аз ги замених със свински гърди;

Липсва растителна мазнина, защото бульонът от месото е достатъчен;

Липсва застройка на супата, защото при повторно стопляне желето променя вкуса си, но вие може да я застроите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: