Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете нарязаните и предварително полусварени картофи и ги запържете на среден огън за 10-тина минути.
Добавете 2 стръка нарязан пресен лук към картофите и го запържете заедно с картофите още 5 минути. Бъркайте внимателно, да не разкашкате картофите.
Посолете и поръсете картофите с черния пипер, след което ги свалете от котлона.
В малка купичка смесете зехтина, оцета, пресования чесън и ситно нарязан последния стрък зелен лук. Поръсете малко сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
В голяма салатена купа сложете топлите картофи. Залейте ги с винегрета и внимателно разбъркайте, за да се покрият равномерно. Остави за няколко минути, за да се смесят ароматите.
Поднесете картофената салата топла, гарнирана с пресен магданоз.
Вижте също как да си направите картофена салата с майонеза или вкусни сотирани картофки на фурна.