Боб с ребра в гърне

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Боб с ребра в гърне
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Гледайте само каква класика - боб с ребра в гърне, всички гладници у дома обожават тази гозба"

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 г
  • бял боб - 250 г
  • лук - 2 бр. стар
  • моркови - 1 бр
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта го изплакнете и прецедете.

Лука и моркова обелваме и нарязваме на ситно. Червената чушка изчистваме от семена и също нарязваме на парчета.

Всички продукти от рецептата за боб с ребра в гърне подреждаме направо, без предварително обработка.

На дъното слагаме свинските ребра, следва бобът и зеленчуците.

Наливаме вода и подправяме със сол, червен пипер и джоджен. Добавяме 2 с.л. олио и затваряме капака на съда.

Задължително слагаме глинения съд с боба с ребрата в студена фурна.

Включваме на 170-180 градуса и готвим за около 2 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: