Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Глазирани кестени

Глазирани кестени

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Глазирани кестени
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Глазираните кестени може да предложите като гарнитура към печено месо или самостоятелно като мезе"

Необходими продукти

  • краве масло - 15 г
  • захар - 50 г
  • кестени - 500 г
  • зеленчуков бульон - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме като предварително обработим кестените. На върха на всеки направих по два разреза.

Слагаме ги във фурната на 200 градуса и печем, докато кората им започне да се отваря. Вадим, изчакваме да изстинат и обелваме. Отделяме в чиния на страни.

В тиган с незалепващо дъно разтапяме маслото, добавяме и захарта. Изчакваме да се карамелизира захарта.

Добавят се обелените кестени и се разбъркват. Стараем се всички да поемат от карамелизираната захар.

Накрая се добавя бульона. Оставяме на слаб огън, докато течността не се изпари.

Глазираните кестени може да предложите като гарнитура към печено месо или самостоятелно като мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: