Класически сос Бешамел

03/08/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола загрейте млякото, мащерката, дафиновия лист и лука. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Затворете с капак и оставете за 10 минути.

В тенджера разтопете малко повече от половината краве масло. Добавете брашното и запържете.

Разредете с прецеденото прясно мляко. Разбийте жълтъците с тел и разредете с малко прясно мляко.

Добавете ги към бешамела. Изчакайте да заври и сгъсти. Махнете от котлона. Добавете солта и останалото краве масло към соса.

Класическият сос Бешамел е готов.

Източник: Рецептурник за обществено хранене.

Бамбукова поставка с 3 отделения
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова поставка с 3 отделения
7.00 лв.
Виж ››

Изключително стилна бамбукова поставка с три отделения, с която ще впечатлите гостите си и ще имате красива и образцова трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар