Пържени чушки с хрян

Пържени чушки с хрян
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 2 кг червени
  • хрян - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • оцет - 500 мл
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете месести червени чушки, почистете ги от семената, изпържете ги леко, докато се напукат кожичките им, и още топли ги пуснете в студения оцет, в който предварително сте разтворили солта.

Когато чушките изстинат, ги наредете в буркани, като между редовете ръсете със ситно накълцан магданоз и настърган хрян.

Залейте ги отгоре с 1-2 см олио, покрийте бурканите с намокрен двоен целофан и го завържете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: