Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от хрян за печено месо

Сос от хрян за печено месо

MarianeMariane
Новак
6944
Сос от хрян за печено месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Това не е просто сос за печено месо, а истински кулинарен комплимент"

Необходими продукти

  • хрян - 1 - 2 корена
  • хляб - 1 филия сух
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л - сол
  • бульон - 100 - 130 мл зеленчуков
  • ябълки - 1 по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете корените от хрян на дребно ренде. Смесете го с филията хляб, предварително накисната и добре отцедена.

Добавете захарта, оцета и малко по малко горещ бульон, като разбивате непрекъснато.

Количеството на бульона трябва да е такова, че да се получи средно гъст сос.

По желание към соса от хрян може да добавите и ситно настъргана ябълка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: