Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Пържени ванилови понички

Пържени ванилови понички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Пържени ванилови понички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Домашни понички с чуден ванилов аромат Вижте как да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • брашно - 400 грама
  • жива мая - 20 г (от кубче)
  • прясно мляко - 175 мл
  • масло - 40 грама
  • вода - 30 мл
  • яйца - 1 брой
  • захар - 50 грама
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • пудра захар - за поръсване
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете прясното мляко заедно с водата и затоплете леко течността. Прибавете захарта с маята, разбъркайте и оставете да шупне.

Междувременно пресейте брашното заедно с двете ванилийки и щипката сол. Добавете сместа с маята и разтопеното масло (леко охладено). Постепенно замесете меко тесто и го прехвърлете в купа. Намазнете с лъжица олио и покрийте с найлон и кърпа.

Оставете тестото на топло, за да втаса и удвои обема си.

Разточете готовото тесто на кора, дебела около 3-4 мм.

С помощта на голяма чаша изрежете кръгове, а с по-малка изрежете отворите в средата, за да се оформи поничката.

Загрейте достатъчно количество олио и изпържете поничките до апетитен загар. Отцедете ги върху кухненска хартия от излишната манизна.

Смесете пудра захар с ванилийка и напудрете поничките.

Пържените ванилови понички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: