Пържени Мидички

25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
"Една след една бързо изчезват тези пържени мидички"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - за средно меко тесто
  • олио - за пържене
  • сирене - за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, яйцето и брашното омесваме тесто, което разделяме на 6 топки.

Всяка от тях точим на кора с дебелина 0.5 см.

Корите намазваме с разтопено масло и ги поставяме една върху друга (само най-горната не се маже).

Престояват 10 минути.

Отново точим кора с дебелина около 1 мм. В единия край поставяме настъргано сирене и сгъваме, докато се покрие сиренето.

С ръба на чаша режем мидички.

Пържим малките пирожки в сгорещено олио.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: