Начин на приготвяне
Целият почистен овнешки бут се залива със студена вода, кипва се, отпенва се и се вари до полуомекване.
Когато месото поомекна, в съда се прибавят нарязаните зеленчуци, без хрян, и се вари до омекване на месото. След което овнешкото месо се изважда, нарязва на тънки чинии и слага в чиния за сервиране.
В отделен съд се варят зеленчуците за гарнитура, като към тях се прибавя само малко сол. Варените зеленчуци се отцеждат от водата, заливат се с малко от бульона от свареното месо се оставят да поемат от неговата мазнина.
Хрянът се настъргва, смесва се с оцета и олиото, прибавя се настърганата ябълка и много добре се обърква. Полученият сос се поднася с овнешкото месо и зеленчуците.