Печен бут с пълнени гъби

Печен бут с пълнени гъби
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • за намазване
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • шунка - 1 опаковка
  • гъби
  • ементал - 1 опаковка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за намазването и намажете с предварително подсушеното месо.

Завийте го с прозрачно фолио и го оставете в хладилник за няколко часа.

Прехвърлете го в тава, сипете вода и го завийте с фолио.

Печете го на 180 °C за около 2 часа.

Махнете фолиото и го допечете до златисто.

Махнете пънчетата на гъбите и ги подредете в голяма тава.

Завийте на руло едно парче шунка и едно парче ементал - застъпете ги и ги завийте на рулце и ги сложете в гъбите. Овкусете ги с подправките.

Сипете малко вода в тавата и ги печете на 200 °C за около 20 минути.

Поднесете печеното свинско с вкусните пълнени гъби.

Печеният бут с пълнени гъби е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: